+359 888 887 850
woman smile manon cream blog post photo

Вълшебно растение – Kакво е моринга и защо избрахме да я включим в иновативната формула на нощния ни ултра лифтинг крем?

 Сред многото подаръци, предлагани от природата, един от най-очарователните и полезни е несъмнено морингата.

Вирееща естествено в подножието на Хималаите и в Африка, моринга (Moringa oleifera) е известна като „дървото-чудо” и „дървото, което никога не умира”. Расте и в най-бедните и песъчливи почви, израства отново, ако бъде отсечена и продължава да дава плодове дори по време на суша. Растението е изключително полезно за кожата. Жителите на Индия постоянно използват моринга за грижа за кожата на лицето, а производителите на козметика често добавят моринга към подхранващите си антиейдж кремове.

Маслото от моринга е едно от най-старите известни масла. В Древен Египет е било особено ценено.

Морингата събира все повече популярност и у нас, и се налага като една от най- търсените съставки в грижата за кожа.

ПОЛЗИТЕ ОТ МОРИНГА ЗА КОЖАТА

 

са много и общопризнати. Сред основните откриваме над 27 витамина, включително витамин Е и витамин А, B, C и D. Растението съдържа много калций, калий, цинк, желязо, мед и магнезий.

Витамин Е противодейства на образуването на свободни радикали, помага да се ограничат признаците на стареене и образуването на петна по кожата.

Антиоксидантните свойства на моринга произтичат от наличието в листата на вещества като кверцетин, хлорогенна киселина и рутин. Елементи, които помагат да се противодейства на действието на свободните радикали, като по този начин забавят стареенето на органите и кожата.

moringa tree

Лифтинг крем вдъхновен от природата

Уникалните свойства на морингата запазват младостта на кожата, като я омекотяват и успокояват. Богатият витаминен и минерален състав на морингата подхранва в дълбочина кожа.

 

Как моринга влияе на кожата:

– запазва младостта на кожата;

– подобрява тена;

– омекотява и успокоява кожата;

– предпазва от негативни фактори на околната среда;

– е антиоксидант;

– стимулира производството на колаген.

green moringa tree manon skin

Екстрактът от семена на моринга е козметична активна съставка, която ще защити кожата от замърсители от околната среда и в същото време ще я почиства, като премахва всички микрочастици, запушващи порите. Има противовъзпалителни свойства.

 

green photo moringa tree manon skin

Маслото от моринга има растителни хормони наречени цитокинини,

които помагат за стимулиране на клетъчния растеж и предотвратяването на разрушаването на кожните тъкъни. Естественият витамин C в маслото от моринга повишава синтеза на колаген, което от своя страна помага за намаляване на финните линии, бръчките и увисналата кожа.

Богато на витамни /А, B комплекс, C, Е/, минерали и нутриенти /хранителни вещества/, маслото от моринга е отлична активна съставка в продуктите за грижа за кожата, благодарение на антиоксидантите, антибактериалните и подхранващи свойства. Високата му концентрация на бехенова киселина прави маслото най-доброто оръжие против стареене. Дълбоките хидратиращи свойства на мастните киселини предлагат допълнителни ползи за кожата.

Изпробвайте върху себе си чудотворните свойства на продукти с Моринга.

Купете нощния ни ултра лифтинг крем с колаген и моринга и се погрижите по най-добрия начин за кожата си.

Ултра лифтинг нощен крем за лице с Моринга и Колаген

Благодарение на комплекса от активни съставки кремът има преобразяващ ефект върху кожата на лицето. Видимо изглажда фините линии, намалява появата на бръчки, придава свежест и блясък, повишава еластичността на кожата, увеличава нивото на колаген в кожата и предотвратява отпускането и увисването й.

Винаги използвайте дневен и нощен крем.

green moringa tree manon skin