+359 888 887 850
Ladies smile and holding jars of cream manon

Защо екстрактът от морски водорасли е топ тенденция в грижата за здрава и красива кожа?

Водораслите – чудото на морето 

В MANON Skin обичаме морето и особено харесваме ползите, които морските водорасли имат за кожата. Ето защо използваме морски водорасли в нашия дневен крем за лице. Ако искате да знаете защо сме обсебени от продуктите за лице с водорасли, прочетете нататък.

Водораслите (Algae) са най-старата растителна форма на Земята. Древните народи ги използвали в бита и медицината си, а днес са популярни и като средство за разкрасяване.

За пръв път водораслите намират приложение като козметична съставка във Франция. След като положителния им за кожата ефект се разчува, производители от цял свят започват да включват екстракти от водорасли във формулите си, както направихме и ние от MANON. Така днес тези морски дарове са сред най-използваните активни съставки за борба със стареенето на кожата, прекомерното омазняване и кожните проблеми, дехидратацията и действието на свободните радикали.

Те се използват в козметиката поради характеристиките им като истински мулти таланти в грижа за кожата. Водораслите насърчават кръвообращението, осигуряват на кожата влага и регулират функцията на мастните жлези. Те активират клетъчното обновяване и повишават устойчивостта на кожата, имат и противовъзпалителен ефект.

ПОЛЗИТЕ ОТ МОРСКИТЕ ВОДОРАСЛИ И КАКВО ПРАВЯТ ЗА КОЖАТА НИ

 

Попълва естествените нива на колаген

С напредването на възрастта нивата на естествения ни колаген започват да намаляват. За да поддържаме кожата си да изглежда млада и здрава, трябва да я подпомогнем. В отговор на това идват на помощ козметични продукти с морски водорасли. Доказаните им свойствата против стареене са благодарение на способността им да доставя така търсения колаген. Използвайки продукти, които съдържат екстракт от водорасли, вие въвеждате повече колаген в кожата си, като коригирате щетите, причинени от окисляването.

 

Антиоксидантни и противовъзпалителни свойства

Въпреки това, колагенът не е единствената съставка, която екстрактите от водорасли могат да предложат. Морският екстракт от водорасли е уникално богат и на различни витамини и минерали. Водораслите са известни със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Повечето увреждания на кожата се причиняват от свободните радикали, а антиоксидантите неутрализират тези радикали. По този начин антиоксидантните съставки в морските водорасли потискат процеса на увреждане.

 

Водораслите като хидратиращо средство

Ако кожата не е хидратирана правилно, тя е склонна към влошаване на състояние на акне и дори може да причини екзема. По този начин, овлажнителите съдържащи се във водораслите, помагат при задържане на влагата в кожата, предотвратявайки загубата на вода от епидермиса. Вода заедно с някои киселини като хиалуронът, който също е една от съставките в дневния ни крем, помага за хидратиране на човешката кожа.

seaweed

Регенериращ крем вдъхновен от природата

Прилагани върху кожата, чрез дневния ни крем, водораслите я подхранват, подмладяват, изглаждат, регенерират и заздравяват. Осигуряват още гъвкавост на епидермиса, укрепват бариерната му защита, нормализират нивата на влага и заличават несъвършенствата.

Водораслите гарантират дълготрайно балансирана кожа със свеж и сияен вид.

 

Как морските водорасли влияят на кожата ни:

 • Подхранват и хидратират кожата
 • Повишават еластичността на тъканите
 • Стимулират регенерацията на клетките
 • Подмладяват и ревитализират
 • Действат антиоксидантно и забавят стареенето
 • Изглаждат бръчките и фините линии
 • Действат противовъзпалително и успокояващо
 • Успокояват раздразненията
 • Подпомагат производството на колаген
 • Осигуряват интензивно подхранване с витамини, минерали и хранителни вещества
woman holding face cream manon

Изцяло натурални, водораслите са богат източник на протеини, въглехидрати, ензими и фибри. Освен това съдържат в изобилие витамините А, С, B1, B2, B6, минералите йод, калий, фосфор, мед, желязо, магнезий и калций.

 

green photo seaweed manon skin

Хранителната плътност – аминокиселини, минерални соли, микроелементи, витамини,

на морските водорасли е впечатляваща. Съдържанието на аминокиселини във водораслите е много подобно на човешкия колаген. Протеините на водораслите снабдяват клетките на кожата с енергия. Техните слузни вещества предпазват кожата от изсушаване. Витаминното съдържание на водораслите активира кожата, предпазват я от влиянието на околната среда, борят се със свободните радикали и действат като естествен комплекс против стареене. Хлорофилът значително допринася за снабдяването на кожата с кислород.

Тъй като обичаме толкова много екстракта от морски водорасли, ние го включихме в нашия

Регенериращ дневен крем с Морски водорасли и Арган. 

Кремът е е за суха, нормална, комбинирана и чувствителна кожа. Това е най-добрият крем за лице, ако имате по-суха кожа. Водораслите са само един от многото невероятни съставки в този крем и помагат за поддържане на хидратацията на кожата, нейното подхранване и успокояване. Кремът на MANON e фаворит сред клиентите и е истинско удоволствие за лицето и шията с изключителна хидратация, хранителни вещества и защита.

Винаги използвайте дневен и нощен крем.

Изпробвайте върху себе си чудотворните свойства на продукти с Морски водорасли.

Заложете на дневния ни регенериращ крем с морски водорасли и арган за красива кожа.

woman holding face cream manon
green moringa tree manon skin